Emme ole ihan vastuuttomia

Kestävä matkailu

Majatalo on rakennettu kestävän matkailun näkökulmasta.

Vuonna 1923 valmistunut hirsitalo on jo sinällään hiilinielu. Majatalon sisustuksessa on hyödynnetty vanhoja tavaroita – irtaimistosta vain vuoteet ovat uusia.

Majatalossa suositaan luonnon materiaaleja ja kotimaisia tuotteita: pellavaa ja puuvillaa – niin vuodevaatteissa, pyyhkeissä kuin lautasliinoissa. Vältämme muovin käyttöä ja kertakäyttötuotteita. Majatalossa kierrätetään pullot, pahvit, paperit ja patterit!

Majatalon väki hankkii ruokatarvikkeet lähikaupoista – arkipäivän ostosmatkat tehdään mahdollisuuksien mukaan jalan. Majatalossa aamiainen tarjotaan yksilöllisenä, jokaisella asiakkaalle henkilökohtaisesti tehtynä annoksena, jolloin ruokahävikkiä on mahdollisimman vähän.

Tarjolla olevat saippuat, sampoot ja hoitoaineet ovat uudelleen täytettävissä pumppupulloissa. Kylpyhuonekalusteiden valinnassa on kiinnitetty huomiota vähäiseen veden kulutukseen.

Siivouksessa ja pyykinpesussa pyritään suosimaan luontoa säästäviä aineita ja menetelmiä: Majatalossa käytetään hajusteettomia pesuaineita ja luontoa ja pyykkiä säästävää pyykkietikkaa. Voimakkaiden kemikaalien sijasta siivouksessa hyödynnetään mm. höyrypesua.

Majatalo on kytketty kaukolämpöön, joka tuotetaan yli 70%:sti uusiutuvilla polttoaineilla. Majatalon sähkö on fossiilivapaata ja tuotettu osin omalla aurinkovoimalalla. Majatalon isoissa huoneissa ja salissa on energiaa säästävät ilmalämpöpumput. Majatalon valaistus perustuu pääosin led-tekniikkaan.

Majatalon keskeinen sijainti mahdollistaa helpon saavutettavuuden myös joukkoliikenteellä. Majatalo tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden lainata lähiseudulla kulkemiseen polkupyöriä.

Majatalo on sitoutunut seuraamaan energiankulutustaan.

Instagram

@matinjamaijanmajatalo